Appetizer 2012 Tim Great Minds

January 6, 2012 1 Comment by

GREAT MINDS INSIGHTS

[1/2012]

Mulai Januari 2012, Newsletter ‘The Great Guangzhou News’ yang bersiaran hampir setahun kini berwajah baru – GREAT MINDS INSIGHTS. (GM Insights)

Kami cukup teruja mahu berkongsi peluang dan tip bisnes borong, serta segala yang berkaitan dengan dunia memborong di China dan Vietnam.

Edisi tahun baru 2012:

 • Rahsia Bisnes Tuan Lim
 • Appetizer 2012
 • Panduan Memborong Di China – Segmen Bicara Buku di Radio Web Selangor
 • GM STARS #5 : Kenali siapakah GM STARS kami yang kelima!

Rahsia Bisnes Tuan Lim

Big sea, big waves, catch big fish! – Mahu mendapat lebih dari orang lain, kita perlu berusaha lebih.  Ambil langkah berani meneroka ‘lautan dalam’  di mana tidak ramai yang mahu dan mampu berada di sana. Ini memerlukan kita tidak menjadi ‘kia su kia si’ iaitu takut untuk kalah dan takut untuk mati.

Begitu halnya dengan pergi ke China dan Vietnam. Ramai yang sedar akan potensi bisnes yang ditawarkan, namun hanya sebilangan sahaja yang mampu membelah awan dan lautan bagi tiba ke sana. Majoritinya akan kekal menjadi pelanggan pemborong terus dari sumber.

‘Appetizer’ 2012

Berikut adalah pembuka selera Tahun 2012 buat semua. Bagi bulan Januari dan Febuari 2012, 3 Kursus Borong Kombo telah dirancang juga 1 trip ke Guangzhou, Yiwu dan Saigon. Berminat untuk menyertai mana-mana program yang kami anjurkan? Sila hubungi kami melalui emel di greatmindstc@gmail.com.

Panduan Memborong Di China – Segmen Bicara Buku di Radio Web Selangor

Tuan Nizar (kiri) dan Tuan Shuaib bergambar bersama buku seusai Segmen Bicara Buku bersama DJ Mansor @ RWS.

Buku Panduan Memborong Di China, manual memborong lengkap yang pertama seumpamanya di Malaysia telah bersiaran di dalam Segmen Bicara Buku bersama DJ Mansor pada 29 Disember 2011. Buku ini telah diterbitkan oleh PTS Professional pada September 2011 dan kurang 3 bulan ianya dicetak semula pada bulan Disember 2011. Ia bukan sahaja mendapat sambutan dari pembaca di Malaysia, malah mendapat permintaan di negara jiran seperti Brunei dan Indonesia.

Menurut laporan di dalam Portal PTS, Panduan Memborong Di China adalah buku kategori Bisnes terlaris di PTS. Laporan penuh boleh dibaca di sini.

Mahu menempah buku ini terus dari penulis? Sila layari pautan berikut untuk maklumat lanjut.

Kenali GM STARS #5

Akan datang, Tim Great Minds akan memperkenalkan kepada semua GM STARS #5. Istimewanya pasangan ini ialah, mereka telah ke China sebanyak 4 kali dalam masa 2 bulan setelah pulang mengikuti trip Tim Great Minds! Siapakah mereka? Nantikan artikel kami di laman web www.bisnesborongchina.com.

“Berguru Hanya SEKALI, Pergi Memborong BERKALI-KALI.”

Sekian, salam hormat.

Siapakah Great Minds Group?

Kami adalah syarikat latihan dan perundingan keusahawanan yang menawarkan kursus borong Kombo 3 dalam 1 untuk para usahawan yang berminat untuk memborong barangan terus dari negara China dan Vietnam. Selain itu kami juga menganjurkan trip memborong ke Guangzhou, Yiwu dan Saigon. Untuk maklumat lanjut berkenaan pakej borong dan kursus usahawan yang kami tawarkan, sila layari laman web kami di BisnesBorongChina.com dan  BisnesBorongVietnam.com. Dapatkan MANUAL MEMBORONG PERTAMA di Malaysia, ditulis oleh Tim Great Minds – Panduan Memborong Di China melalui pautan berikut.
SEMINAR BORONG CHINA JOHORPosted on August 21, 2018

SEMINAR BISNES BORONG CHINA JUN18Posted on May 31, 2018

TRIP BISNES BORONG CHINA | GUANGZHOU -THE SPECIAL ONEPosted on May 1, 2018

PAKEJ TRIP MEGA SEDEKAD 2018Posted on February 27, 2018

BAGAIMANA NAK KIRA BAJET PERGI KE CHINA?Posted on January 24, 2018

One Comment

 1. indah melody
  7 years ago

  best..best..satu peluang yg x mungkin dilepaskan saya.

  Reply

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

 1.