BBC & BBV 1st GiveAway!

April 17, 2011 40 Comments by

GiveAway

Alhamdulillah.

Tuan Puan pembaca blog BisnesBorongChina.com dan BisnesBorongVietnam.com, kami doakan Tuan Puan sentiasa berada dalam rahmat dan kasih sayang Allah.

Kami di Great Minds ingin berkongsi kegembiraan dengan melancarkan GiveAway pertama BisnesBorongChina.com dan www.BisnesBorongVietnam.com bersama semua pembaca, pelanggan The Great Guangzhou News (TGGN) dan individu-individu hebat yang ‘like’ kami di FB Page Great Minds Training and Consultacy. Ya, ia terbuka untuk semua.

Bersempena dengan pelancaran destinasi borong terbaru, Saigon, Vietnam (www.BisnesBorongVietnam.com) kami berbesar hati menawarkan hadiah Ground Pakej Memborong ke Guangzhou dan Saigon serta hadiah-hadiah lain berjumlah RM4,000!

Hadiah-hadiah yang boleh dimenangi untuk BBC & BBV 1st GiveAway adalah:

Hadiah Utama: 1x Ground Package Guangzhou 102
Kedua: 1x Ground Package Saigon 102
Ketiga: 2x Digital Al-Quran Pen Reader
Keempat: 2x Guangzhou 101: Kursus Borong China + 2x Saigon 101: Kursus Borong Vietnam
Saguhati: 10 hadiah misteri bernilai RM50

*Visa, hotel, makanan, pengangkutan di Guangzhou/Saigon, Coaching Memborong Survivor Mode termasuk di dalam Ground Package dan semuanya percuma buat pemenang. Tiket kapal terbang dibiayai sepenuhnya oleh pemenang
Berikut adalah langkah-langkah untuk menyertai BBC & BBV 1st GiveAway.

 • “Like” Great Minds Training and Consultancy di FaceBook Page kami –  http://www.facebook.com/greatmindstc
 • Alternatif bagi mereka yang tidak mempunyai Akaun FB, daftar email Tuan Puan di Mailing List The Great Guangzhou News. (Kotak merah di kanan Muka Hadapan BisnesBorongChina.com)
 • Tulis sebuah entri di dalam blog bertajuk, Saya Mahu Memulakan Bisnes Borong X. X adalah subjek yang perlu diubah, Contoh, Saya Mahu Memulakan Bisnes Borong China atau Saya Mahu Memulakan Bisnes Borong Barangan Katering, atau Saya Mahu Memulakan Bisnes Borong dari Jalan Kenanga atau Saya Mahu Memulakan Bisnes Borong Tanpa Sebarang Modal dan sebagainya.
 • Entri mestilah tidak lebih dari 300 patah perkataan bermula dengan  “Destinasi Borong Pilihan saya ialah …” Tempat yg dipilih tidak semestinya Bandar  Guangzhou dan Saigon atau mana-mana tempat di luar Negara. Kreativiti, idea bisnes yang bernas, informasi bermanfaat dan perkongsian pengalaman bisnes adalah antara ciri-ciri yang dicari untuk memenangi GiveAway ini. Skop penceritaan adalah bebas dan tidak terikat dengan ayat permulaan yang diberikan, walaubagaimanapun ianya harus niche bisnes. Setiap blog boleh mempunyai lebih dari satu entri.
 • Akhir sekali dan paling utama, letakkan footer berikut di bawah setiap entri yang mahu dipertandingkan. Ia adalah syarat utama untuk melayakkan entri tersenarai di dalam GiveAway ini. Pastikan footer tersebut lengkap dengan format bold dan italic beserta hyperlink yang telah ditetapkan seperti di bawah.
Entri saya layak untuk memenangi Trip Borong PERCUMA ke China dan Vietnam bersempena dengan BBC & BBV 1st GiveAway. Ketahui langkah-langkah Borong China dan Borong Vietnam dengan menyertai Kursus Usahawan Borong, Guangzhou 101 dan Saigon 101 oleh Tim Great Minds.

Nota buat Publisher GiveAway ini, Tuan Puan boleh menambah ayat berikut selepas ayat terakhir di Footer:-

GiveAway ini juga bersiaran khas dari Harian Metro. [Harian Metro ditukar kepada blog Publisher beserta hyperlink Publisher]

Juri Professional akan dilantik bagi memilih entri terbaik dan layak untuk memenangi GiveAway “Ground Pakej” memborong ke Guangzhou dan Saigon.

Untuk tidak terlepas dengan GiveAway paling hebat untuk tahun ini, Tuan Puan boleh melanggan The Great Guangzhou News dengan mengisi email Tuan Puan di website kami atau “like” kami di FB Page Great Minds Training and Consultancy.

Soalan Lazim (FAQ) berkenaan GiveAway ini boleh dibaca di sini:

http://bisnesborongchina.com/giveaway/faq-bbc-bbv-giveaway/

FAQ BBC BBV GiveAway

GiveAway

Assalamualaikum Tuan Puan,

Tuan Puan yang dirahmati Allah dan dikasihi Nabi, didoakan semuanya berada dalam perlindungan Allah dan dilimpahkan rezeki yang banyak lagi mendadak.

Tuan Puan,

Di sini kami ingin menarik perhatian Tuan Puan berkenaan BisnesBorongChina.com dan BisnesBorongVietnam.com GiveAway yang baru sahaja kami lancarkan.

Tahukah Tuan Puan mempunyai peluang yang cerah untuk memenangi Ground Trip percuma ke China dan Vietnam?

Dengan hanya menaip kurang 300 patah perkataan, Tuan Puan berpeluang untuk mendapat hadiah berjumlah RM1,450 (Tempat pertama-Ground Pakej Guangzhou 102) dan RM699 (Tempat Kedua – Ground Pakej Saigon 102). Ya! Siapa tidak mahu memulakan bisnes borong dengan modal yang minima? Hanya membeli tiket ke China mahupun Vietnam, segalanya sudah disediakan untuk Tuan Puan. Kini tiada masalah jika tidak mempunyai modal yang cukup untuk memulakan perniagaan borong ke luar negara kerana kami sudah sediakan platformnya. Separuh daripada kos Tuan Puan untuk ke sana sudah ditanggung oleh Tim Great Minds.

Berapakah pula ya harga tiket ke Guangzhou dan Vietnam?

Secara kasarnya, tiket ke Guangzhou/Vietnam sekitar RM500-RM1200. Semakin hampir dengan tarikh penerbangan, maka semakin mahal. Pemenang hanya perlu membayar kos tiket sahaja untuk merasakan pengalaman memborong dengan Tim Great Minds. Jadi anda hanya perlu rancang awal dan beli tiket pada harga yang murah.

Adakah saya boleh memilih tarikh untuk ke sana?

Pemenang boleh memilih mana-mana tarikh Program Guangzhou 102 dan Vietnam 102, dan sah laku sehingga bulan Disember 2011.

Bagaimana pula jika saya tidak dapat pergi, bolehkah pindah milik Pakej Memborong tersebut kepada orang lain?

Ya! Boleh. Ini adalah suatu hadiah yang tidak ternilai harganya. Jika Tuan Puan memenangi pertandingan ini dan mahu menghadiahkan trip ini kepada ahli keluarga yang mahu memulakan perniagaan, hanya Allah sahajalah yang mampu membalas usaha murni Tuan Puan.

Berapa panjangkah 300 perkataan?

Tahukah Tuan Puan sehingga ke soalan “Berapa panjangkah 300 perkataan?” entri ini sudah mempunyai 281 patah perkataan! Hanya sekitar 20 ayat mudah dan ringkas sahaja, anda sudah layak untuk menempah tiket ke China dan Vietnam!

Tuan, saya tidak mempunyai blog. Bagaimana ya?

Tuan Puan boleh mendaftar percuma untuk membuat blog di Blogspot.com dan WordPress.com. Blogspot lebih mesra buat pengguna baru berbanding WordPress. Tuan Puan boleh membuat seberapa banyak entri untuk GiveAway ini. Entry yang mempunyai Footer rasmi GiveAway sahaja yang sah penyertaannya.

Berapakah jumlah hadiah yang ditawarkan di dalam GiveAway ini?

Total keseluruhan adalah 18 buah hadiah untuk dimenangi berjumlah RM4,000.

Bilakah tarikh akhir untuk GiveAway ini?

Kami masih belum memuktamadkan lagi tarikh akhir.

Apa tunggu lagi? 20 ayat sahaja bakal mengubah bisnes anda! Insya-Allah. Mulakan hari ini.

Mungkinkah Tuan Puan yang bakal merasai pengalaman memborong di China seperti mereka?

Dapatkan maklumat lanjut berkenaan GiveAway ini di sini: http://bit.ly/BisnesBorongGiveAway

Terima kasih dan salam hormat.

Siapakah Great Minds Group?

Kami adalah syarikat latihan dan perundingan keusahawanan yang menawarkan kursus Guangzhou 101 iaitu Kursus Borong China khas untuk para usahawan yang berminat untuk memborong barangan terus dari negara China. Selain itu kami juga menganjurkan Trip Borong China atau dikenali sebagai Guangzhou 102. Untuk maklumat lanjut berkenaan program yang kami tawarkan, sila layari laman web kami di sini.

SEMINAR BORONG CHINA JOHORPosted on August 21, 2018

SEMINAR BISNES BORONG CHINA JUN18Posted on May 31, 2018

TRIP BISNES BORONG CHINA | GUANGZHOU -THE SPECIAL ONEPosted on May 1, 2018

PAKEJ TRIP MEGA SEDEKAD 2018Posted on February 27, 2018

BAGAIMANA NAK KIRA BAJET PERGI KE CHINA?Posted on January 24, 2018

39 Comments

 1. nizam
  8 years ago

  saya tidak mahu ketinggalan memenangi hadiah misteri ini!

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Assalamualaikum Tuan,

   Amin. Tuan nantikan makluman seterusnya dalam masa terdekat Insya-Allah.

   Reply

   • zamila
    8 years ago

    Saya pun mahu juga!!

    Reply

    • Admin BBC
     8 years ago

     Assalamualaikum Cik Puan,

     Nantikan makluman seterusnya tentang GiveAway ini!

     Reply

 2. erwan
  8 years ago

  saya pun mau bahhh….

  Reply

 3. shahril
  8 years ago

  salam…saya pun mahu memenangi hadiah ini…boleh bagi detail..

  Reply

 4. fadzlina
  8 years ago

  Saya pun nak menang. Caranya saya dah baca dalam Majalah Nur. Di mana saya nak ambik footer untuk diletak di setiap entri dalam blog.

  Reply

 5. Dira
  8 years ago

  tarikh tutup?

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Insya-Allah akan diumumkan di dalam bulan Mei Cik Puan.

   Reply

 6. jeffrich
  8 years ago

  Bagaimana utk menyertai “entri” jika kita tidak mempunyai blog sendiri?!

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Assalamualaikum Tuan,

   Terima kasih kerana bertanya. Satu lagi cara adalah Tuan boleh mewujudkan blog baru untuk GiveAway ini menggunakan platform-platform percuma seperti Blogspot.com atau WordPress.com. Kami emailkan lebih lanjut kepada Tuan berkenaan GiveAway ini. Salam hormat.

   Reply

 7. KHAIROOL AZHAR TUAH
  8 years ago

  Assalamualikum tuan,
  kalau xde acc facebook camne??

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Assalamualaikum Tuan,

   Terima kasih kerana bertanya. Kami baru update alternatif bagi mereka yang tidak mempunyai akaun FB di dalam syarat penyertaan di atas:

   Alternatif bagi mereka yang tidak mempunyai Akaun FB, daftar email Tuan Puan di Mailing List The Great Guangzhou News. (Kotak merah di kanan Muka Hadapan BisnesBorongChina.com)

   Sekian harap maklum. Terima kasih.

   Reply

 8. khairool azhar Tuah
  8 years ago

  assalam..
  bila tarikh tutup giveaway ini??

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Assalamualaikum Tuan Azhar,

   Terima kasih kerana bertanya. Mengikut perancangan, tarikh tutup GiveAway adalah akhir bulan Mei, Insya-Allah. Dapatkan tips GiveAway ini melalui langganan The Great Guangzhou News ya. Insya-Allah berjaya!

   Reply

 9. azie.khamis
  8 years ago

  Adakah cara yg saya buat ini betul? Saya tak sure macamana nak letak footer tu..

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Assalamualaikum Cik Puan,

   Tahniah kerana telah menyiapkan entry sulung Cik Puan. Footer untuk GiveAway ini adalah seperti berikut:

   Entri saya layak untuk memenangi Trip Borong PERCUMA ke China dan Vietnam bersempena dengan BBC & BBV 1st GiveAway. Ketahui langkah-langkah Borong China dan Borong Vietnam dengan menyertai Kursus Usahawan Borong, Guangzhou 101 dan Saigon 101 oleh Tim Great Minds.

   Sila ‘copy-paste’ daripada entry asal di atas termasuk hyperlink sekali. Kami ada mengemail Cik Puan berkenaan Footer tersebut kepada Cik Puan.

   Akhir kata, kami suka!

   Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Didoakan Cik Puan berjaya! Kami suka!

   Reply

 10. farah diana
  8 years ago

  As-salam.

  Dah! tarikh tutup bila? harap harap entry ni menepati syarat-syarat Giveaway ni! 😉

  http://farahbebelbobo.blogspot.com/2011/05/saya-mahu-memulakan-bisnes-borong.html

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Assalamualaikum Cik Puan,

   Penyertaan kami terima dengan ceria. Terima kasih kerana turut serta di dalam giveaway ini. Kami suka!

   Reply

 11. Wan Anie
  8 years ago

  Alhamdulillah entry telah siap..

  Entry saya layak memenangi Trip Borong Percuma ke China dan Vietnam, InsyaAllah

  Saya suka!

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Assalamualaikum Cik Puan,

   Mohon maaf di atas kelewatan membalas komen Cik Puan. Ya, kami sudah menerima penyertaan GiveAway Cik Puan. Kami doakan Cik Puan berjaya! Kami suka!

   Reply

   • yatie
    8 years ago

    siapa pemenangnya?

    Reply

    • Admin BBC
     8 years ago

     Cik Puan Yatie yang dirahmati Allah,

     Insya-Allah kami akan umumkan sebelum Ramadhan ini, pemenang bagi contest ini! Kami suka!

     Reply

 12. yamin
  8 years ago

  bagaimana cara nak join saya masih kurang faham…saya harap dapat bimbingan dari tuan,terima kasih…

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Kami sudah pun emelkan kepada Tuan/Puan berkenaan GiveAway ini. Kami suka!

   Reply

 13. ann
  8 years ago

  sgt interested! Sy sgt teringin turut serta..

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Kami sudah pun emelkan kepada Tuan/Puan berkenaan GiveAway ini.

   Kami suka!

   Reply

 14. Halimatun Saadiah Abdullah
  8 years ago

  Salam, saya rasa masih sempat untuk saya join BBC 1st GiveAway ni..tarikh tutupnya pada 31 Julai 2011 ni kan..so cuma nak tanya mcm mna nk sertai nyer??nk daftar atau mcm mana yer??

  Reply

 15. Halimatun Saadiah Binti Abdullah
  8 years ago

  Tuan Admin,

  Saya dah masukkan entri terbaru di blog saya. sila la menjengah ke blog saya. Sekian, terima kasih.

  http://leegolast.blogspot.com/2011/07/saya-mahu-memulakan-bisnes-borong.html

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Tahniah, penyertaan cik puan sudah kami terima. Didoakan semoga berjaya! Jangan lupa untuk menulis lebih banyak entri untuk meningkatkan peluang kemenangan.

   Kami suka!

   Reply

 16. mangochic
  8 years ago

  boleh join lg ke contest ni? nak join..

  Reply

  • Admin BBC
   8 years ago

   Cik Puan, tarikh tutup ialah pada 30 Julai ini. Cik Puan boleh menghantar seberapa banyak penyertaan kepada kami. Kami suka!

   Reply

 17. hawa
  8 years ago

  salam semua! saya pun nak masuk juga pertandingan ni!!

  thanks

  Reply

 18. UmmiMaryam
  8 years ago

  Salam wbt,

  Count me in!
  I’ve emailed the details. Thanks

  Reply

One Trackback

 1. By Borong China Ads with NuffNang on May 6, 2011 at 7:59 am

  […] Cik Puan, Terima kasih di atas mi…Admin BBC : Assalamualaikum Cik Puan, Terima kasih kerana ber…Admin BBC : Assalamualaikum Cik Puan, Tahniah kerana telah me…Borong China E-Book Featured GiveAway Guangzhou 101 Guangzhou 102 Guangzhou News Idea Bisnes Nota […]

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

 1.