Kelebihan Online Bisnes

October 5, 2010 No Comments by

Dipetik dari buku Bagaimana Saya Boleh Menjadi Jutawan, tulisan Adam Khoo, terbitan PTS.

Di dalam Bab 9: Memulakan Perniagaan yang Mengutungkan Sambil Bekerja, Adam Khoo telah berkongsi pandangan beliau bagaimana kriteria untuk menjalankan perniagaan online yang berjaya. Selain itu mitos-mitos yang berlegar di dalam masyarakat tentang perniagaan internet juga dikupas dengan terperinci.

Menurut Adam Khoo, salah tanggapan masyarakat tentang perniagaan adalah ia mesti melibatkan modal yang besar. Selain itu, bisnes yang dijalankan perlu mempunyai kedai fizikal. Ini adalah anggapan dan agak-agak yang sangat merugikan masyarakat kita. Jika peluang untuk berniaga secara maya tidak diambil peluang dan tidak dimulakan, bagaimana mahu berangan-angan untuk memulakan perniagaan besar-besaran di kedai “brick and mortar”? Jauh panggang dari api.

Tuan Shamsudin Kadir di dalam bukunya, “Makan Gaji Tetapi Kaya” pula ada menyentuh bahawa makan gaji adalah pekerjaan yang paling tidak selamat! Bukan sebaliknya seperti tanggapan orang-orang tua dan ibu bapa kita. Keluarlah dari zon selasa anda sekarang dan mulalah berniaga. Mulakan dengan apa yang ada di tangan bak kata Chef Li, “Biar Kecil Asalkan Berhasil”.

Antara langkah awal yang anda perlu lakukan adalah dengan mengintai peluang perniagaan yang ada di kelilinga anda. Tambah ilmu dengan membaca buku-buku yang berkualiti tinggi dan ditulis oleh pakar-pakar perniagaan dan mereka yang sudah berjaya menjadi jutawan dalam bidang keusahawanan. Buka mata dan buka minda, Insya-Allah anda berjaya!

Kami dengan berbesar hati menjemput mereka yang mahu meneroka peluang perniagaan dari China untuk mendaftar ke Kursus Usahawan Borong China kami yang akan diadakan pada 16 Oktober 2010 bersamaan dengan hari Sabtu, jam 2.00 petang. Maklumat lanjut, sila lawati laman web ini.

Siapakah Great Minds Group?

Kami adalah syarikat latihan dan perundingan keusahawanan yang menawarkan kursus Guangzhou 101 iaitu Kursus Borong China khas untuk para usahawan yang berminat untuk memborong barangan terus dari negara China. Selain itu kami juga menganjurkan Trip Borong China atau dikenali sebagai Guangzhou 102. Untuk maklumat lanjut berkenaan program yang kami tawarkan, sila layari laman web kami diĀ sini.

WORKSHOP BISNES BORONGPosted on April 21, 2017

Trip Bisnes Borong China | Guangzhou -The Special OnePosted on March 14, 2017

Seminar Bisnes Borong China & VietnamPosted on January 2, 2017

JADUAL PROGRAM BISNES BORONG CHINAPosted on September 13, 2016

Posted on September 9, 2016

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  1.