6 Sebab kenapa perlu memborong di Yiwu

March 11, 2016 No Comments by Great Minds Support

Memasuki tahun ke 7, program trip berkonsepkan ‘Survivor mode’ ternyata banyak melahirkan usahawan yang berjaya memulakan perniagaan terus ke China. Program Survivor Mode ini bukan sahaja di praktikkan oleh semua peserta GMTC (Great Minds Trainning & Consultancy) yang mencecah hampir 3000 peserta malah turut di ikuti oleh mana-mana agensi lain yang

Yiwu 102 merupakan program trip yang secara terus membawa peserta kepada pembekal yang diinginkan berdasarkan spesifikasi perniagaan yang nak diniagakan. Sebelum perjalanan trip bermula peserta dibahagi kepada beberapa kumpulan dimana kumpulan tersebut dibahagikan mengikut kategori perniagaan.
hfnfchbg

 

Kenapa Yiwu?

c6

“Yiwu Market is the world’s largest wholesale market of consumer goods.” by United Nations, The World Bank and Morgan Stanley.

1.   Tahukah anda di Yiwu terdapat Pasar Borong Terbesar di Dunia yang menempatkan 1901 jenis barang. Walaubagaimanapun ada juga beberapa barang yang terdapat di Yiwu tak sesuai untuk diborong antaranya adalah barangan gadget.

2. Pasar borong yang menempatkan 100,000 kedai borong. Anda boleh lihat, anda boleh menyentuh, anda boleh mengambil gambar serta menempah barangan mengikut kehendak anda.

c4

Disini juga pelbagai jenama dan kualiti barang dapat dihasilkan.

3.Ia membuka 8 jam sehari (9:00-05:00), 7 hari seminggu. Ia seperti pameran perdagangan kekal. Namun ia tidak beroperasi ketika Tahun Baru China.

4. Menerima kuantiti kecil dan boleh campur item didalam setiap order. Bukan seperti yang diketahui umum untuk ke Yiwu perlu order didalam kuantiti yang besar. Tetapi kuantiti kecil disini adalah satu karton.

BARANG SUKAN5. Harga yang diberikan adalah 100% harga kilang.

6. Hampir kesemua barang boleh siap paling lama 10 hari dan majoriti stok barang sudah sedia. Kerana konsep disini masa adalah emas.


Apa kata mereka?

FullSizeRender (2)

FullSizeRender (1)

Tunggu apa lagi?

Emel kami di greatmindstc@gmail.com atau hubungi konsultan kami di nombor berikut:

Tuan Khairul- 013-6935139

Kesimpulannya, tiada alasan tidak mahu memulakan bisnes, walaupun di ceruk kampong mana kita berada. Rezeki itu sudah dijanjikan Allah da nada di mana-mana bagi mereka yang berusaha.

 

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  1.