“ANDA NAK BERNIAGA, TAPI TAK TAHU NAK JUAL APA?”

November 6, 2015 6 Comments by khairul

ipad

5 PERKARA WAJIB ANDA TAHU SEBELUM BERNIAGA

Pernah anda merasakan masalah di atas?

Waktu – waktu “ekonomi merundum” ini lah masanya semua orang ingin berniaga menampung kos kehidupan yang makin meningkat.

pokai

Ya, memang berniaga adalah solusi terbaik dalam menampung kos sara hidup anda, Nabi pun menyarakan kita berniaga

TETAPI

Persoalan yang sering bermain di fikiran semua adalah

“AKU NAK JUAL APA?”

nakberniagatetapi1

Produk adalah perkara yang paling penting dalam setiap perancangan kerana jika tersilap memilih produk ia akan membuatkan perniagaan itu mengalami kerugian.

Selain itu ketahui juga dimanakah tempat untuk mendapatkan produk jualan kerana sekiranya mengetahui dimanakah sumber produk jualan keuntungan jualan akan boleh mengaut keuntungkan berlipat kali ganda.

Produk boleh terdiri samada dari produk fizikal ataupun servis.

Klik di sini jika berminat untuk mengetahui info lanjut

—————————————————————————————————————————

BANTU

Pengalaman kami selama 7 tahun membawa ribuan peserta ke Trip Bisnes Borong China & Vietnam berserta Seminar Bisnes Borong akan kami kongsikan bersama.

APA YANG KAMI AKAN KUPASKAN?

  1. Konsep pengenalan dan persediaan diri
  •     Apa yang perlu anda ada dan siapkan sebelum mula berniaga
  •     Ilmu  vs  Keyakinan  vs   Modal – mana fokus kita dahulu?

2.  Mengenali prospek pelanggan – siapa yang patut kita “Target

  •     5 perkara utama dalam mengenali prospek pelanggan

3.   MembinaCustomer Avatar

download

4.   Produk Research

  •      Analisis produk yang trending
  •      Tudung Fareeda vs Instant Shawl  – Trending? Produk bermusim?
  •      Pemilihan produk

adwords

5.   Basic Online Marketing

  •     FB Ads?
  •     Google Ads?
  •      Whatsapp marketing?

online

Insya Allah – kami akan pastikan anda akan temui jawapan persoalan anda.

PRODUK YANG SAYA PILIH UNTUK BISNES SAYA ADALAH ___________

Ini janji kami !!!

—————————————————————————————————————————

BERMINAT UNTUK BELAJAR?

private coachSesi “Private Coaching” bersama 2 Master Trainer kami:

a) Tuan Muhammad Khairul Rosli

  • Senior Manager Bisnes Borong China
  • Pelopor Konsep Survivor Mode di China
  • 7 tahun pengalaman Trip Bisnes Borong China

b) Tuan Mohamad Fadzli Mohamad Amin

  • Pengurus Pemasaran Great Minds Training & Consultancy
  • 8 tahun pengalaman di Hong Kong, China & Vietnam

Klik di sini jika berminat

—————————————————————————————————————————

download (1)

ANDA TAK BELAJAR APA-APA DARI KAMI?

Jangan risau, pulangan wang 100% jika anda pulang dengan tangan kosong !!!

INI JANJI KAMI.

6 Comments

  1. HASLINDA BINTI ABU BAKAR
    2 years ago

    As salam Tuan,

    Saya merancang ingin berhenti kerja dalam tempoh 2-3 tahun akan datang. Oleh yang demikian, saya berhasrat untuk berniaga dalam perniagaan berasaskan produk kain. (Kain pasang, blouse, tudung, etc.) selepas saya berhenti kerja nanti. Dan saya pasti saya perlu membuat persediaan awal. Saya berminat untuk menyertai program yang pihak Tuan anjurkan.

    Saya harap Tuan dapat memberi maklum balas kepada saya.

    Sekian, Terima kasih.

    Lin.

    Reply

    • khairul
      2 years ago

      Alaikumussalam wrb Cik Puan Haslinda,

      Maaf atas kelewatan membalas komen puan.
      Untuk membantu cik puan, kami di Great Minds menganjurkan beberapa siri kelas:
      1. Produk & Customer analysis (Personal Coaching – beginner)
      2. Bisnes Borong China (Personal Coaching – Intermediate)
      3. Bisnes Borong Vietnam (Personal Coaching – Intermediate)
      4. Seminar Bisnes Borong (Group Coaching – All level)
      5. Basic Online Marketing (Personal Coaching – Advance)

      Cik puan boleh memilih kelas yang bersesuaian dengan cik puan.

      Jika berminat boleh hubungi kami di:
      Tuan Fadzli 012-225 0895
      Tuan Khairul 013-693 5139

      wassalam

      Reply

  2. faiz
    1 year ago

    saya nk tye.. brapa modal yg dperlukan utk menjalankan bisness sebergini?

    Reply

    • Fadzli Amin
      1 year ago

      Assalamualaikum dan salam sejahtera Tuan Faiz,

      Untuk menjawab soalan sebegini adalah sedikit subjektif dan bergantung pada beberapa faktor:

      1. Produk jualan
      2. Kadar kewangan
      3. Perancangan jangka pendek dan panjang

      Untuk berborong ke China anggaran perbelanjaan adalah lebih kurang RM5,000 (termasuk pakej trip)

      dan ke Vietnam pula adalah dalam RM3,000 (termasuk pakej trip)

      Jika ada sebarang pertanyaan lagi boleh hubungi kami:
      Tuan Fadzli 012 – 225 0895
      Tuan Khairul 013 – 693 5139

      Reply

  3. mahadi
    1 year ago

    assalamualaikum
    ada tak trip ke guangzhou 2016
    mcm mana nk join?

    Reply

    • khairul
      1 year ago

      Waalaikumsalam,

      Terima kasih diatas pertanyaan, pihak kami telah menghantar email kepada pihak Tuan.

      Kami suka!

      Reply

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  1.