TEMPAH: Panduan Memborong Di China

September 19, 2011 22 Comments by


Panduan Memborong di China

oleh Muhammad Nizar Bin JamaludinNur Hafizah Shaarani

Harga: RM 17.00 / RM 19.00
ISBN-13: 978-967-369-126-5
Tarikh Terbit: 20 Sep 2011
Jumlah Muka Surat : 224

Kategori: Bisnes & Pengurusan

Penerbit: PTS Professional Publishing Sdn Bhd

Manual Memborong yang dinanti ramai kini sudah berada di pasaran. Menurut penerbit, setakat Januari 2012, Panduan Memborong Di China kini buku BISNES PALING LARIS di PTS! Sila klik untuk baca selanjutnya.

Sudah masuk cetakan kedua kurang tiga bulan diterbitkan, ia adalah bacaan wajib untuk para pemborong yang berminat untuk meneroka negara China!

Panduan Memborong Di China berada di segmen Bicara Buku, Radio Web Selangor bersama DJ Mansor.


Dapatkan diskaun 12% beserta tandangan penulis TERHAD untuk semua tempahan & bayaran penuh yang dibuat melalui pautan ini.

SINOPSIS

Untung 600%:

Buku ini menyediakan panduan lengkap untuk sesiapa sahaja yang mahu mengaut keuntungan sehingga 600% dan memborong pelbagai barangan pada harga yang begitu murah.

Murah dan berkualiti:

China adalah lubuk barangan yang berkualiti pada harga yang murah. Mitos bahawa barangan buatan China rendah kualitinya dinafikan oleh buku ini. Buku ini menyenaraikan plaza-plaza borong yang menyediakan barangan yang bermutu dan memberi panduan kepada kita bagaimana memborongnya pada harga yang murah. Murah dan berkualiti, itulah kata kuncinya.

Tip survival:

Orang yang tersesat di padang pasir sekalipun mampu hidup, inikan pula anda yang pergi memborong di China. Makanan halal, hotel yang murah, pengangkutan terbaik, teknik tawar-menawar, teknik mengesan penipuan, dan panduan memborong dihuraikan secara terperinci dalam buku ini.

Lengkap dan terperinci:

Inilah kelebihan buku ini. Panduan dalam buku ini membimbing anda bermula dari rumah anda di Malaysia, menjaga keselamatan anda daripada ditipu, menemani anda memborong di China, membantu anda membawa pulang barangan borong ke Malaysia, dan yang paling penting, memuaskan hati anda dengan keuntungan sehingga 600%.

Panduan dan teknik tambahan:

  • Panduan mendapat kadar tukaran wang yang tinggi
  • Panduan memilih produk yang laris di pasaran
  • Panduan beribadah dalam kesibukan di plaza borong
  • Teknik tawar-menawar dan mengambil hati peniaga Cina

BAB-BAB

Bahagian 1: Pengenalan Tentang China

Bab 1 China, Paksi Ekonomi Dunia

Bab 2 Matawang

Bab 3 Cuaca Di Guangzhou

Bab 4 Penduduk Dan Budaya China

Bahagian 2: Persediaan Sebelum Ke China

Bab 5: Perancangan Ke China

Bab 6: Passport Dan Visa

Bab 7: Penerbangan Ke Guangzhou

Bab 8: Jumlah Wang Untuk Dibawa

Bab 9: Senarai Semak Untuk Ke China

Bahagian 3: Apa Yang Ada di China

Bab 10: Minggu Emas Di Guangzhou

Bab 11: Tempat Menarik Untuk Dilawati

Bab 12: Canton Fair

Bab 13: Plaza Borong, Syurga Untuk Memborong

Bahagian 4: Tip Memborong di China

Bab 14: Budaya Bisnes Orang Cina

Bab 15: Merancang Borongan Pertama

Bab 16: Mengkaji Pasaran Tempatan

Bab 17: Memilih Produk Bermanfaat

Bab 18: Alibaba Dan 40 Penyamun Di China

Bab 19: Penipu Bercakap Melayu

Bab 20: Katalog Barang

Bab 21: Warranti Barangan China

Bab 22: Menghantar Barang Ke Malaysia

Bahagian 5: Tip Survival di China

Bab 23: Hotel

Bab 24: Jurubahasa

Bab 25: Pengangkutan

Bab 26: Makanan Halal

Bab 27: Waktu Solat

Bab 28: Telefon dan Internet

Bab 29: Peminta Sedekah Profesional

Bab 30: Nota Tambahan di Plaza Borong

Bahagian 6: Bonus

Bab 31: Pulang ke Malaysia

Bab 32: Mitos Bisnes Borong China

Bab 33: Risiko ke China

Bab 34: Untung Peniaga Kampung

Bab 35: Trip Borong China

PROMOSI ISTIMEWA!

Diskaun sebanyak 12% beserta tandangan penulis buat semua tempahan yang dibuat di pautan berikut:

http://bit.ly/PanduanBorongChina

*Sekiranya memilih untuk mengambil buku sendiri di Pejabat G Minds Group Sdn Bhd., Wangsa Melawati, bayaran untuk Kos Pos tidak perlu dimasukkan sekali.

*Buku ini juga boleh didapati di Kinokuniya, KLCC dan rangkaian kedai buku MPH.

CARA MEMBUAT TEMPAHAN:

Tempahan dan maklumat pembayaran boleh dibuat dengan mengisi borang di sini.

Sebarang pertanyaan boleh disalurkan melalui emel ke greatmindstc@gmail.com

Sekian, kami suka!

Siapakah Great Minds Group?

Kami adalah syarikat latihan dan perundingan keusahawanan yang menawarkan kursus Guangzhou 101 iaitu Kursus Borong China khas untuk para usahawan yang berminat untuk memborong barangan terus dari negara China. Selain itu kami juga menganjurkan Trip Borong China atau dikenali sebagai Guangzhou 102. Destinasi borong terbaru kami ialah ke Vietnam. Untuk maklumat lanjut berkenaan pakej borong dan kursus usahawan yang kami tawarkan, sila layari laman web kami di BisnesBorongChina.com dan BisnesBorongVietnam.com
Bisnes Borong China _ Robongan Politeknik ke GuangzhouRekod TerbaruPosted on October 19, 2013

KKJHEWA Anjur Kursus BorongPosted on September 16, 2012

475473_399356720083065_1163159593_oKursus Borong Kombo di UIA GombakPosted on June 14, 2012

551761_197435423700156_524564651_nKursus Di Ipoh Meriah!Posted on June 13, 2012

photo (5)Panduan Memborong Di Vietnam habis stok!Posted on June 12, 2012


17 Comments

  1. suziella hamid
    1100 days ago

    nk dptkn buku ni mcm mne ?

    Reply

  2. mustafa bujang
    1073 days ago

    good

    Reply

  3. rahim zain
    1073 days ago

    Memberi semangat. 22 nov 2011,kebetulan sy ke warta b.b bangi utk membeli santapan minda. Dgn harga yang murah ssgt dan mampu beli sy x membuang masa membelinya terus. Pulang kerumah sy terus ke laman web bbc. Problemanyer tarikh kursus 19 nov sabtu yg lepas, 26 nov ni x nk buat kursus lagi ker. saya nak IKUTTTTTTTTTTTTTTT…
    tq dan Tahniah.

    Reply

    • Admin BBC
      1070 days ago

      Assalamualaikum Tuan,

      Kami cukup teruja dengan maklumbalas yang Tuan berikan. Insya-Allah kursus seterusnya adalah pada 4 Disember ini. Kami sangat berbesar hati untuk menerima penyertaan Tuan ke Kursus Borong Kombo 3 dalam 1. Bersama terokai bandar bisnes dunia, Guangzhou, Yiwu dan Saigon bersama Tim Great Minds!

      Reply

  4. ismail bin mohd hassan
    1040 days ago

    Assalamualaikum Tuan…saya dah hadir kursus yang tuan anjurkan pada tahun 2010. Saya bercadang ingin mengikuti rombongan ke Guanghou pada 27 Mac hingga 2 Apr…..tolong berikan kos yang perlu dibayar bagi seorang….dan untuk memudahkan saya tempah tiket beri tahu masa pergi dan masa balik…saya tinggal di bintulu sarawaK..TERIMA KAISH ATAS RESPON TUAN

    Reply

    • Admin BBC
      1038 days ago

      Assalamualaikum warahmatullah,

      Terima kasih atas respon yang diberikan. Kami cukup teruja untuk bersama tuan ke trip memborong pada Mac ini. Emel berkenaan trip sudah pun dihantar kepada tuan. Didoakan semoga perancangan kita diberkati dan dirahmati Allah. Kami suka!

      Reply

  5. Melati
    991 days ago

    Sy nk dptkan buku ni mcm mn…

    Reply

  6. juliana
    970 days ago

    Salam tuan, saya ingin menyertai trip borong tuan. Tetapi saya berminat utk join trip ke china dan saigon. Boleh tuan bgtau kos dan tiket untuk ke dua2 tpt berikut? Sy akan pergi bersama suami dan 2 anak ( seorang 9 tahun danseorang lg 10 bulan.). Tq.

    Reply

  7. Wazia
    947 days ago

    As salam team greatminds
    akak yang hari tu call…and confirm nak ikut trip rombongan yg 10/5-14/5/2012
    mcm mana daftar dan urusan pembayaran visa serta consultant tu ya…emailkan proses pembayaran ya
    tqvm

    Reply

  8. rena
    915 days ago

    saya berminat nak beli
    pm kan saya segala details

    Reply

  9. NOORSYAWALIAH ABDULLAH
    851 days ago

    sy berminat untuk membeli buku panduan memborong di china. pm detail

    Reply

    • jawsasie
      811 days ago

      Alhamdulillah emel telah kami titipkan. Kami suka!

      Reply

  10. shiang
    778 days ago

    hi, semalam saya dah order online. berapa lamakah prosess untuk hantar ke alamat rumah?

    Reply

    • admin
      773 days ago

      Tuan Puan Shiang yang budiman, buku telah dihantar beberapa hari lepas dan kami jangkakan ianya telah diterima. Jika tidak, mohon hubungi kami segera. Kami suka!

      Reply

  11. Suzita Wirjon
    503 days ago

    Boleh dptkn alamat office di wangsa melawati, saya direct beli buku ni disana, buku yg lain juga ada stock ke? Tqvm

    Reply

  12. SITI HAJAR MOHAMMAD ROMLI
    460 days ago

    BAGAIMANA UTK DAPATKAN BUKU NI YER?

    Reply

5 Trackbacks

  1. By Kursus Borong Kombo 3-dalam-1 on December 13, 2011 at 3:29 am

    [...] Saigon 102. Tuan puan boleh membaca testimoni pembeli dan pembaca buku Panduan Memborong Di China di sini. Sekiranya tuan puan mempunyai persoalan lanjut, tuan puan boleh hubungi konsultan kami di nombor [...]

  2. By GM STARS #4: Ezy One Shop on December 13, 2011 at 8:38 am

    [...] Dinding Wall Sticker +Boleh Cik Puan ceritakan latarbelakang bisnes yang dijalankan sekarang? Kami menjalankan perniagaan di ‘atas talian’ (online) yang menawarkan pelbagai produk [...]

  3. By Manual Borong China Laku Keras! on January 4, 2012 at 11:07 pm

    [...] PERTAMA di Malaysia, ditulis oleh Tim Great Minds – Panduan Memborong Di China melalui pautan berikut. Manual Borong China Laku Keras!Posted on January 4, [...]

  4. By Appetizer 2012 Tim Great Minds! on January 6, 2012 at 9:05 am

    [...] menempah buku ini terus dari penulis? Sila layari pautan berikut untuk maklumat [...]

  5. [...] Siapakah Great Minds Group? Kami adalah syarikat latihan dan perundingan keusahawanan yang menawarkan kursus borong Kombo 3 dalam 1 untuk para usahawan yang berminat untuk memborong barangan terus dari negara China dan Vietnam. Selain itu kami juga menganjurkan Trip memborong ke Guangzhou, Yiwu dan Saigon. Untuk maklumat lanjut berkenaan pakej borong dan kursus usahawan yang kami tawarkan, sila layari laman web kami di BisnesBorongChina.com dan  BisnesBorongVietnam.com. Dapatkan MANUAL BORONG PERTAMA di Malaysia, ditulis oleh Tim Great Minds – Panduan Memborong Di China melalui pautan berikut. [...]

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  1.