Trip Bisnes Borong China | Guangzhou -The Special One

March 14, 2017 3 Comments by khairul

PERHATIAN BUAT ANDA YANG INGIN MENCARI BARANGAN PERNIAGAAN

“5 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU CARI PRODUK SUPPLY DARI NEGARA CHINA”

Akan dikupaskan dalam pos ini:

  • Barang yang akan “HOT” untuk AidilFitri 2017
  • Lubuk-lubuk rahsia pusat borong pakaian “berkualiti” di China
  • Cara mudah untuk buat Barangan Jenama Sendiri
  • Pelajari ilmu berniaga dari usahawan berpengalaman

Pernahkah anda mengalami masalah berikut

*  Dengar semua orang kata China adalah syurga untuk mendapatkan stok barangan perniagaan, rasa nak pergi sendiri dan dapatkan stok untuk bisnes raya 2017, tapi bagaimana?

*  Kawan-kawan yang mula tahun lepas sekarang ada yang berhenti kerja dan full-time berniaga gadget/pakaian/permainan – jelesssnyaaaa la. Nyesal tak join!

* Nilai Ringgit Malaysia jatuh, berbaloi ke beli produk dari China ni? Mampu Untung ke?

*  Dah google, tapi terlalu banyak tips dari “keyboard warriors“. Tak tahu mana 1 yang betul dan boleh dipercayai.

*  Perlukan mentor dan pembimbing yang berpengalaman luas dalam selok belok borong China … tapi siapa?

* Ramai sangat yang anjurkan Trip Borong nak join yang mana satu?…hampir semua gelarkan mereka OTAI/SIFU…..

CUKUP … CUKUP … ANDA TERLALU HEBAT UNTUK MENERIMA SEMUA KRITIKAN DAN CABARAN ITU. ANDA HANYA PERLU DIBIMBING OLEH MEREKA YANG BERPENGALAMAN DAN IKHLAS MEMBANTU ANDA

Berikut adalah 5 sebab utama mengapa anda perlu ke China untuk mencari barang perniagaan anda

1

Tahukah anda, hampir 88% barangan di Malaysia adalah diambil dari China?

Dan 88% darinya masih lagi menjadikan Negara China sebagai pengilang untuk produk mereka. Jika “big player” (taikun besar) ini masih menjadikan China sebagai sumber mereka mendapatkan produk terkini, mengapa anda tak boleh?

Cer fikir …

2

Pengilang di China lebih up to date dengan design dan produk terkini atau yang bakal meletop untuk Raya 2017 nanti –

Mengapa dan Bagaimana ini terjadi???

Sebabnya adalah boleh dikatakan hampir keseluruhan ‘production’ barangan di dunia ini ada dibuat di China

Maka mereka akan keluarkan produk dan design yang “sama tapi tak serupa” dengan design dan jenama terkemuka ini.

Dan anda boleh borong terus dari mereka berdasarkan semua design tersebut.

3

Masyarakat China amat terkenal dengan kesungguhan mereka mencari rezeki.

Fakta, tahukah anda, populasi manusia di China adalah 1.357 bilion paling tinggi di dunia.

Disebabkan terlalu ramai,menjadikan peluang perkerjaan sangat sedikit. Dan bagi membuka lebih banyak peluang pekerjaan pihak majikan merendahkan kos gaji pekerja yang dikeluarkan.

Oleh kerana itu di China boleh menghasilkan sesuatu barang dengan harga kos yang rendah disebabkan kos buruh yang terlalu rendah.

Mesti terfikirkan rendah itu bagaimana? Baiklah bayangkan gaji manager disana sama seperti gaji operator disini. Jadi bayangkan berapa gaji operator disana?

4

67% pusat borong fasih berbahasa Melayu dan English dan mereka juga turut menerima Ringgit Malaysia (RM) sebagai matawang dagangan.

Semua produk adalah dalam RM, tak perlu kita terkial-kial nak buka apps untuk convert duit Malaysia, Vietnam dan USD. Jimat masa dan tenaga anda untuk membuat kira-kira

5

Hampir semua produk borong tidak diletakkan label, anda bebas meletakkan label jenama anda setanding jenama-jenama besar.

Inilah cara yang paling mudah untuk mulakan Pakaian Jenama Sendiri. Anda disarankan membawa label dari Malaysia untuk terus dijahit pada pakaian yang diborong/ditempah. Proses menjahit label tidak memakan masa yang lama

5 sebab utama di atas sepatutnya sudah cukup meyakinkan anda pergi ke Negara China dan membeli barangan perniagaan anda

Bagaimana untuk pergi ke sana & Siapa yang boleh bantu anda?

SERTAI TRIP BISNES BORONG CHINA (GUANGZHOU) 2017

TRIP BISNES BORONG CHINA | GUANGZHOU

Mengapa anda patut sertai Trip ini?

  • Syarikat yang berpengalaman luas selama hampir 9 tahun membimbing usahawan ke China dan Vietnam.
  • Trip ini telah diadakan hampir setiap bulan selama 9 tahun
  • Master Trainer yang berpengalaman luas dalam ilmu selok belok di China
  • Mempunyai rangkaian supplier yang besar yang terdiri daripada pengilang dan pengeluar yang hebat dari serata China
  • Mempunyai servis penghantaran pulang produk ke Malaysia dengan harga berpatutan
  • Syarikat kami yang memperkenalkan konsep ‘SURVIVOR MODE‘ dan kini diikuti oleh syarikat lain.
  • Lebih 4 syarikat yang anjurkan trip lain adalah anak murid kami.

TRANSFORMASI DAN TESTIMONI

Apa kata mereka yang telah turut serta dalam Trip Bisnes Borong China ini

 

Rina Salleh (Shah Alam)

Pemilik Rina Salleh Clothing

Juara Gadis Melayu Musim ke-3

Nurhani Yusof (Kuala Lumpur)

Pemilik Gift Printing

Testimoni Peserta Guangzhou KLIK SEGERA!

Testimoni Peserta Guangzhou KLIK SEGERA!

Testimoni Peserta Guangzhou KLIK SEGERA!

 

 

Apa anda akan dapat dengan mengikuti trip bisnes borong China ini?

  • Dengan hanya 4 hari, anda akan dapat produk idaman anda yang boleh anda niagakan
  • Jimat masa, tak perlu meredah sendirian tanpa hala-tuju (tak tahu lubuk borong)
  • Fokus pada produk niaga dan tidak membazir pada barangan yang bukan keperluan
  • Networking dengan peniaga-peniaga berpengalaman (belajar dari pengalaman mereka)
  • Coaching dengan Master Trainer berpengalaman (Jangan lupa minta tips marketing)
  • Hanya ikuti trip ini sekali sahaja, anda sudah boleh pergi sendiri tanpa kami

TARIKH & ITINERARY PROGRAM

TARIKH TRIP BISNES BORONG CHINA -GUANGZHOU

  1. 27-31 Julai 2017
  2. 31 Ogos – 4 September 2017
  3. 21-25 September 2017
  4. 23-27 November 2017
  5. 21-25 Disember 2017

 

FLIGHT DETAILS

KL  –  CAN

  • HARI:          KHAMIS (Tarikh seperti di atas)
  • Flight No. : AK118
  • Waktu :       8.20/2020 (malam)

CAN –  KL

  • HARI:          ISNIN (Tarikh seperti di atas)
  • Flight No. : AK117
  • Waktu :       10.20/2220 (malam)

ITINERARY PROGRAM

Khamis

 

2030  –        Flight to Guangzhou

Jumaat

0030  –        Arrival atBaiyun International Airport

0130  –        Check in Hotel (Rest)

0930 –        (Stationaries, Toys, Home Deco (wallpaper, Paintings, etc), Souvenir)

1200  –        Lunch

1400  –        (Branded / Cheap Watch, Crocs Shoes, Hackett T Shirt, Shoes)

1800  –        Back to Hotel

2000  –        Dinner and rest

 

Sabtu

0930  –        (Beads and buttons, Cotton, China Silk)

1430  –        (Branded baby dress )

1800 –        Back to hotel

1900  –        Dinner

2000  –        Night Walk (Beijing Lu)

 

Ahad

0930  –        (Toys & Accessories)

1430  –        (Electronics Plaza. MP3 player, DVD player, Hand Phone, Smart Phone)

1800 –        Back to hotel

1930  –        Freight preparation

2030  –        Dinner

 

Isnin

0830  –        Free and Easy

1530  –        Check out

1600  –        Depart to airport

 

PAKEJ – PAKEJ TRIP BISNES BORONG CHINA (GUANGZHOU)

PAKEJ BASIC

* Tidak termasuk TIKET PENERBANGAN – Peserta haru menempah sendiri berdasarkan info penerbangan di atas

PAKEJ PREMIUM

* Pakej ini sudah termasuk tiket penerbangan

PAKEJ EXCLUSIVE

* Dengan pakej ini, sudah termasuk kos penghantaran sehingga 50kg barangan yang telah dibeli. Anda dah borong? Hanya tunggu barangan yang di beli dihantar di pintu rumah.

MITOS-MITOS TRIP BORONG CHINA

1. Ringgit Jatuh, produk China makin mahal

Cuba anda jawab soalan ni, adakah produk dan barangan di Malaysia harganya turut jatuh atau makin naik? Peniaga di Malaysia akan cuba mencari jalan dalam menurunkan kos produk mereka dan bila itu terjadi kualiti produk di gadaikan. Contoh seperti harga gula yang baru sahaja naik;

 “Gula naik 10 sen sekilo, teh Tarik naik 20 sen secawan”

Manakala di China, mereka tidak terjejas dengan kejatuhan Ringgit, maka harga jualan produk di sana tak berubah dengan ketara – dan yang paling penting masih mampu untung

 

2.    Sikap mereka yang suka menipu

Mitos ini selalu digunakan oleh kebanyakkan suplier dengan tujuan kita takut untuk pergi sendiri ke China. Seperti yang kita faham TIPU merupakan sikap. Jika sikap seseorang itu suka menipu dimana-mana pun tak kira bangsa atau agama mereka tetap kan menipu.

Namun begitu sekiranya kita dari awal bersikap jujur kita akan ditemukan dengan pembekal-pembekal yang sangat membantu kita memperoleh barangan perniagaan.

3.    Produk di China mahal dan tiada kualiti

Harus diingatkan, bahawa anda pergi ke China untuk mendapatkan produk berkualiti tinggi dengan harga mampu milik, mampu jual dan mampu untung.

Jika anda ingin mendapatkan produk dengan harga MURAH, anda akan temui produk yang tidak berkualiti. Jika MURAH adalah tujuan anda, janganlah anda terlalu cerewet dengan kualiti sesuatu barang.

Sekiranya anda mencari barang yang berkualiti untuk dijadikan barangan perniagaan harganya sangat berpatutan jika dibandingkan dengan kawasan memborong lain

Kualiti dan harga merupakan pilihan. Nak murah tiada kualiti. Nak kualiti harganya tidak murah.

 

4.    Susah nak cari makanan halal di China

Insya Allah dengan trip ini, anda tidak akan kelaparan

Bergantung pada tempat dan destinasi, Bandaraya Guangzhou adalah mudah untuk dapatkan makanan halal. Cumanya, seperti lazim di Negara “Non-Muslim”, makanan Halal agak mahal. Anda perlu peruntukan sekurang-kurangnya Rm15-Rm20 untuk sekali makan seorang. Jika anda makan sarapan, tengahari dan malam sekurang-kurangnya RM50-60 perlu disiapkan untuk sehari dan untuk seorang

Dengan mengikuti trip ini, anda tak perlu risau akan makanan, semua kami sediakan. Hanya fokus pada shopping, shopping dan shopping

 

3  SOALAN LAZIM

 

1.     Berapa ramai peserta yang akan mengikuti setiap Trip?

Insya Allah, kami menjanjikan kualiti para peserta trip. Bermaksud, kami akan pastikan setiap peserta akan dibantu dalam mendapatkan produk atau servis yang ingin mereka dapatkan di China.

Untuk itu, maximum setiap trip adalah seramai 14 orang peserta

2.    Boleh kah saya memilih untuk menaiki syarikat penerbangan lain dari Air Asia dan bagaimana pula jika saya ingin menetap extra 1-2 hari?

Kami tidak mempunyai sebarang masalah jika peserta ingin memilih syarikat penerbangan yang lain dari yang kami pilih.

Cuma peserta hendaklah memaklumkan pihak kami terlebih awal untuk pengurusan pendaftaran masuk hotel

Jika peserta ingin menginap extra 1-2 hari dari trip kami, diharap

3.   Berapa bajet jumlah wang yang perlu saya bawa untuk trip ini?

Ini adalah subjektif dan bergantung pada niat anda untuk ke China. Jika hanya untuk berjalan-jalan dan cuba-cuba, kami sarankan sekurang-kurangnya RM3,000

Tapi jika untuk berniaga, secara puratanya dalam lingkungan RM5,000 ke atas (berdasarkan pengalaman peserta-peserta kami).

Namun sekali lagi diingatkan, semuanya bergantung pada diri anda. Jika serious untuk berniaga, buatlah pengiraan yang sebaiknya.

SIAPA KAMI?

G Minds Group – (no syarikat)

Ditubuhkan pada tahun 2009

MASTER TRAINER :      MUHAMMAD KHAIRUL BIN ROSLI

BACKGROUND :      PERNIAGAAN

PENGALAMAN :    

  • 10 TAHUN BUSINESS & MARKETING
  • MEMPUNYAI PERNIAGAAN SENDIRI
  • 10 TAHUN BERURUS NIAGA DI BUMI CHINA, VIETNAM DAN HONG KONG
  • PERNAH BERNIAGA LEBIH 10 JENIS BARANG PERNIAGAAN
  • MEMILIKI RANGKAIAN PERNIAGAAN YANG LUAS DI CHINA
  • MEMBANTU RAMAI USAHAWAN MEMILIKI JENAMA SEDNIRI

 

Program Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA)

Disember 2015

TRADEC 2016 , KOSMO

UPM SERDANG

NONA (TV3), Mac 2013

 

Positif (TV3), Januari 2017

MASIH RAGU-RAGU UNTUK SERTAI KAMI?

APA YANG ANDA AKAN DAPAT “SELEPAS” MENGIKUTI PROGRAM TRIP BISNES BORONG CHINA INI?

  1. Support Group – Whatsapp & FB Group
  2. Business Coaching

(Kos Berasingan – Sales Funnelling, Online Marketing, Branding, Copywriting)

  1. Anda akan yakin untuk pergi sendiri TANPA sebarang bantuan pihak ketiga
  2. Bantuan penghantaran produk kembali ke Malaysia (untuk trip seterusnya)

Anda takut untuk ke China untuk mengambil barang perniagaan?

Cer tanya suplier di KL mana mereka ambil barang? Adakah mereka akan beritahu semuanya mudah? Adakah mereka akan berhenti mengambil barang dari China?


DAFTAR SEGERA
!

DAFTAR SEGERA!

DAFTAR SEGERA!

 

 

3 Comments

  1. aziana
    5 months ago

    saya berminat mengikuti trip bisnes ke china..tq

    Reply

  2. Shahriman Shamsuddin
    3 months ago

    Boleh dpatkan detail harga basic pakej serta pakej yg lain juga. Terima kasih admin.

    Reply

  3. Farwin
    2 months ago

    Trip business borong

    Reply

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  1.