PERHATIAN BUAT ANDA YANG INGIN MENCARI BARANGAN PERNIAGAAN

“5 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU CARI PRODUK SUPPLY DARI NEGARA CHINA

Perkara yang akan dikupaskan dalam pos ini:




  • 5 SEBAB KEPANA PERLU KE CHINA



  • TAWARAN MENARIK SERTAI BORONG DI CHINA



  • MITOS-MITOS KEPERCAYAAN KARUT TENTANG BORONG DI CHINA



  • 10 PERSOALAN LAZIM TRIP BISNES BORONG CHINA

Pernahkah anda mengalami masalah berikut?




  • Dengar semua orang kata China adalah syurga untuk mendapatkan stok barangan perniagaan, rasa nak pergi sendiri dan dapatkan stok untuk bisnes raya 2018, tapi bagaimana?



  • Kawan-kawan yang mula tahun lepas sekarang ada yang berhenti kerja dan full-time berniaga gadget/pakaian/permainan – jelesssnyaaaa la. Nyesal tak join!



  • Nilai Ringgit Malaysia jatuh, berbaloi ke beli produk dari China ni? Mampu Untung ke?



  • Dah google, tapi terlalu banyak tips dari “keyboard warriors”. Tak tahu mana 1 yang betul dan boleh dipercayai.



  • Perlukan mentor dan pembimbing yang berpengalaman luas dalam selok belok borong China … tapi siapa?



  • Ramai sangat yang anjurkan Trip Borong nak join yang mana satu?…hampir semua gelarkan mereka OTAI/SIFU…..

CUKUP … CUKUP … ANDA TERLALU HEBAT UNTUK MENERIMA SEMUA KRITIKAN DAN CABARAN ITU. ANDA HANYA PERLU DIBIMBING OLEH MEREKA YANG BERPENGALAMAN DAN IKHLAS MEMBANTU ANDA

5 sebab utama mengapa anda perlu ke China untuk mencari barang perniagaan anda




  • Tahukah anda, hampir 88% barangan di Malaysia adalah diambil dari China? Dan 88% darinya masih lagi menjadikan Negara China sebagai pengilang untuk produk mereka. Jika “big player” (taikun besar) ini masih menjadikan China sebagai sumber mereka mendapatkan produk terkini, mengapa anda tak boleh?




  • Hampir setiap bulan akan ada produk dan design baru. Berbanding dengan stok barangan design lama yang ada di Malaysia. Jika anda ke sana kemungkinan besar anda akan jadi orang yang membawa trend itu ke Malaysia.




  • Harga barang yang murah. Ia adalah subjektif, di China anda boleh memilih barang berdasarkan kualiti dan harga, Jika murah kualitinya rendah, jika memilih kualiti harganya berpatutan dan sangat berbaloi untuk dijual di pasaran Malaysia




  • Boleh Custom made, mejoriti kilang disana menerima tempahan. Lebih beruntung lagi mereka sangat mesra dan sangat ingin membantu. Anda boleh memulakan tempahan dengan kuantiti yang kecil contoh 500 pcs mengikut jenis barang. Inilah cara yang paling mudah untuk mulakan Produk Jenama Sendiri.




  • Banyak idea bisnes akan diperolehi. Minda akan terbuka melihat terlalu peluang perniagaan yang masih belum memasuki pasaran Malaysia. Tak hairanlah ramai yang akan mengalami penyakit “semua boleh jual”

Bagaimana untuk pergi ke sana & Siapa yang boleh bantu anda?

Mengapa anda patut sertai Trip ini?




  • Syarikat yang berpengalaman luas selama 10 tahun membimbing usahawan ke China dan Vietnam.



  • Master Trainer yang berpengalaman luas dalam ilmu selok belok di China



  • Pelopor Program Bisnes Trip Borong di China berkonsepkan “Survivor Mode”



  • Mempunyai rangkaian supplier yang besar yang terdiri daripada pengilang dan pengeluar yang hebat dari serata China



  • Mempunyai servis lengkap berkaitan borong dan penghantaran barangan China – Malaysia



  • Banyak menganjurkankan program konsultansi perniagaan bagi badan awam dan swasta



  • Program Trip Borong No.1 Trusted di Malaysia

Apa kata mereka yang telah turut serta dalam Trip Bisnes Borong China ini

APA KATA MEREKA?

Apa TAWARAN HEBAT yang anda terima sekiranya sertai program kami?

Dalam 4 Hari anda akan diajar:

  1. Cara pembelian barang dari supplier
  2. Cara kenali supplier
  3. Cara penghantaran barang ke Malaysia

Anda akan dibawa ke seluruh tempat-tempat borong yang berada di Guangzhou. Larat2 dan tak larat je la.

Anda akan diajar untuk FOKUS pada produk anda dan mencari barang yang berpotensi besar untuk dijual

Anda akan berpeluang untuk ber ‘Networking bersama ramai usahawan baru dan berpengalaman. Juga bersama supplier terpilih di China

Juga terdapat program marketing strategy, validation product disebelah malam

Anda akan menerima ilmu yang cukup dan terbaik dan kami yakin anda akan dapat pergi memborong sendiri selepas sertai program ini. Seperti trip-trip borong yang lain kerana mereka adalah anak murid kami.

Masih rasa TAKUT dan RAGU-RAGU?

Mesti kerana mitos-mitos yang pernah diwar-warkan sebelum ini.

5 MITOS ATAU KEPERCAYAAN KARUT TENTANG BORONG CHINA

Cuba anda jawab soalan ni, adakah produk dan barangan di Malaysia harganya turut jatuh atau makin naik? Peniaga di Malaysia akan cuba mencari jalan dalam menurunkan kos produk mereka dan bila itu terjadi kualiti produk di gadaikan. Contoh seperti harga gula yang baru sahaja naik;

 “Gula naik 10 sen sekilo, teh Tarik naik 20 sen secawan”

Manakala di China, mereka tidak terjejas dengan kejatuhan Ringgit, maka harga jualan produk di sana tak berubah dengan ketara – dan yang paling penting masih mampu untung

Mitos ini selalu digunakan oleh kebanyakkan suplier dengan tujuan kita takut untuk pergi sendiri ke China. Seperti yang kita faham TIPU merupakan sikap. Jika sikap seseorang itu suka menipu dimana-mana pun tak kira bangsa atau agama mereka tetap kan menipu.

Namun begitu sekiranya kita dari awal bersikap jujur kita akan ditemukan dengan pembekal-pembekal yang sangat membantu kita memperoleh barangan perniagaan.

Harus diingatkan, bahawa anda pergi ke China untuk mendapatkan produk berkualiti tinggi dengan harga mampu milik, mampu jual dan mampu untung.

Jika anda ingin mendapatkan produk dengan harga MURAH, anda akan temui produk yang tidak berkualiti. Jika MURAH adalah tujuan anda, janganlah anda terlalu cerewet dengan kualiti sesuatu barang.

Sekiranya anda mencari barang yang berkualiti untuk dijadikan barangan perniagaan harganya sangat berpatutan jika dibandingkan dengan kawasan memborong lain

Kualiti dan harga merupakan pilihan. Nak murah tiada kualiti. Nak kualiti harganya tidak murah.

Insya Allah dengan trip ini, anda tidak akan kelaparan

Bergantung pada tempat dan destinasi, Bandaraya Guangzhou adalah mudah untuk dapatkan makanan halal. Cumanya, seperti lazim di Negara “Non-Muslim”, makanan Halal agak mahal. Anda perlu peruntukan sekurang-kurangnya Rm15-Rm20 untuk sekali makan seorang. Jika anda makan sarapan, tengahari dan malam sekurang-kurangnya RM50-60 perlu disiapkan untuk sehari dan untuk seorang.

Tidak semua barangan di China memerlukan modal yang besar. Sebagai contoh jika membeli aksesori electronik seperti kabel, charger ianya hanyalah berharga 2RMB jika ambil 50pcs, Total nya hanyalah 100RMB.

Kabel itu pula dijual dengan harga RM15-18. Keuntungan disitu melebihi 200%.

Kesimpulannya jika mempunyai had dari segi modal. Carilah barangan yang modalnya kecil dan pulangannya besar.

10 PERSOALAN LAZIM TRIP BISNES BORONG

Insya Allah, kami menjanjikan kualiti para peserta trip. Bermaksud, kami akan pastikan setiap peserta akan dibantu dalam mendapatkan produk atau servis yang ingin mereka dapatkan di China.

Untuk itu, maximum setiap trip adalah seramai 14 orang peserta

Kami tidak mempunyai sebarang masalah jika peserta ingin memilih syarikat penerbangan yang lain dari yang kami pilih.

Cuma peserta hendaklah memaklumkan pihak kami terlebih awal untuk pengurusan pendaftaran masuk hotel

Jika peserta ingin menginap extra 1-2 hari dari trip kami, diharap

Ini adalah subjektif dan bergantung pada niat anda untuk ke China. Jika hanya untuk berjalan-jalan dan cuba-cuba, kami sarankan sekurang-kurangnya RM3,000

Tapi jika untuk berniaga, secara puratanya dalam lingkungan RM5,000 ke atas (berdasarkan pengalaman peserta-peserta kami).

Namun sekali lagi diingatkan, semuanya bergantung pada diri anda. Jika serious untuk berniaga, buatlah pengiraan yang sebaiknya.

Program yang kami susun adalah sebagai panduan kepada peserta. Kebiasaannya peserta akan memilih untuk ke mana dan tidak terikut kepada jadual program.

Sekiranya tempat yang nak dituju tiada dalam senarai program maklumkan kepada kami, kami akan uruskan perjalanan disana.

Pakej kami merangkumi :

  1. Visa
  2. Pengangkutan
  3. Penginapan
  4. Makan malam
  5.  Coaching Bisnes Borong
  6. Coaching Extra 

Modul ini kami reka bagi memudahkan para peserta lebih faham selok belok perjalanan memborong di China.

Ia akan membuatkan peserta lebih mahir untuk bergerak sendiri, membuatkan peserta lebih berani dan yakin untuk datang ke China lagi.

AlhamduLillah telah 10 tahun kami adakan program ini tiada sebarang masalah melibatkan peserta berlaku.

Cuma dengan modul yang kami ajar akan membuatkan peserta beringat dan berhati-hati semasa di sana. InsyaAllah tiada masalah.

Ada, setiap peserta akan kami daftarkan dibawah 1 kod khas untuk membuat shipping.

Kod ini boleh digunakan sampai bila-bila.

Untuk berurusan dengan supplier tidak perlu fasih. Hanya cukup dengan simple word sudah memadai.

Kami juga akan ajar cara mudah berinteraksi dengan supplier disana.

Kami cadangkan supaya tukar duit di Malaysia. Kerana di china tiada money changer yang berdaftar dan isu duit palsu sangat berleluasa disana.

ITINERARY PROGRAM

WEDNESDAY

  • Flight to Guangzhou
  • Checkin Hotel 
  • Rest

THURSDAY

  • Home Deco Market – (wallpaper, Paintings, Souvenir)

  • Clothing Market – (Branded / Cheap Watch, Crocs Shoes, Hackett T Shirt, Shoes)
  • Sharing Session
  • Night Walk

FRIDAY

  • Fabric Market – (Beads and buttons, Cotton, China Silk)
  • Children/Baby Clothing Market – (Branded baby dress )
  • Night Walk 

SATURDAY

  • Toys Market – (Toys & Accessories)
  • Electronic Market – (Electronics Plaza. MP3 player, DVD player, Hand Phone, Smart Phone)
  • Freight preparation

SUNDAY

  • Free and Easy
  • Checkout
  • Back to Malaysia

SIAPA KAMI?

G Minds Group Sdn Bhd (923664-X)

Ditubuhkan pada tahun 2009

Alamat Pejabat:

29A, JALAN 4/11A seksyen 4, 43650 

Bandar Baru Bangi

Selangor

Kami terdiri dari 13 ORANG TRAINER dan 4 ORANG MASTER TRAINER yang berpengalaman luas dalam memborong produk China dan juga dalam bisnes secara am nya. Setiap trainer mempunyai kepakaran dan juga bisnes masing-masing

ANDA ADA PERSOALAN LAIN?

HUBUNGI KAMI DI TALIAN BERIKUT:

Tuan Khairul 013.693.5139 (KLIK SINI)

Tuan Shuaib 011.2600.5400 (KLIK SINI)