TRIP BORONG YIWU

MENGAPA PERLU SERTAI TRIP BORONG YIWU?

sedekad membantu

Diurus oleh syarikat yang telah beroperasi selama #sedekad membimbing usahawan dari pelbagai bidang memborong di bumi China

pengalaman

Master Trainer yang berpengalaman luas dalam selok belok dan lubuk barangan dari China

NETWORK SUPPLIER

Mempunyai rangkaian supplier yang besar yang terdiri daripada pengilang dan pengeluar yang hebat dari serata China

KEKERAPAN TRIP

Trip ini telah diadakan Hampir setiap bulan selama 10 tahun

SERVIS PENGHANTARAN

Kami mempunyai servis penghantaran terus ke seluruh Malaysia dengan harga yang berpatutan

SAYA BERMINAT UNTUK MENYERTAI TRIP BORONG YIWU

APA ANDA AKAN DAPAT DENGAN MENGIKUTI

TRIP BORONG YIWU INI?

  • Fokus pada produk niaga dan tidak membazir pada barangan yang bukan keperluan

Amat “bahaya” jika peserta tidak fokus pada produk yang ingin diborong

  • Jimat masa, tak perlu meredah sendirian tanpa hala-tuju (tak tahu lubuk borong) – Harus diingat, CHINA NI BESAR, memang anda tak punya masa yang cukup untuk redah sendirian

  • Networking dengan peniaga-peniaga berpengalaman (belajar dari pengalaman mereka)

Amat penting menjaga hubungan baik dengan supplier

  • Jimat kos – bila dalam group segala kos seperti transportation, makan, penginapan adalah amat penting dan ianya boleh di jimatkan dengan mengikuti ini.

  • Bantuan Urusan Shipping –  dengan pengalaman kami yang sudah #sedekad  dalam industri ini, insya Allah pelbagai karenah dan pengalaman telah kami lalui dan ianya akan kami sampaikan pada para peserta “The Do’s & Dont’s” dalam urusan shipping 

  • Alhamdulillah sudah ramai peserta Trip  ini yang berjaya dalam Bisnes masing-masing selepas mengikuti Trip. (Berjaya dari segi sales, pengembangan syarikat dan kemudahan bisnes)

APA YANG MENARIK DI YIWU?

Yiwu merupakan satu bandar borong yang terkenal di China namun masih baru dikenali oleh kebanyakkan peniaga di Malaysia.

Kuantiti borong yang besar menyebabkan ramai peniaga terbatas untuk datang ke bandar ini untuk memborong atau mencari barang perniagaan.

Banyak persoalan berkenaan bandar ini. Soalan yang paling popular adalah “Benar ke jika ke Yiwu kita perlu beli 1 kontena?

Hakikatnya kuantiti belian barang tidaklah sebesar yang disangka. Ianya bergantung kepada jenis barang dan pembekal yang menjual sesuatu barang.

Perlu juga diketahui, di Yiwu terdapat 1 bangunan dinamakan Futian Maket yang mempunyai 100,000 kedai borong dan mengandungi lebih 10,000 jenis barang.

Disamping banyak pilihan pembekal disini juga terdapat terlalu banyak barang perniagaan yang boleh diniagakan. Ianya sekaligus memberi idea dan peluang baru untuk pasaran di Malaysia.

Selain itu, peniaga juga diberi peluang untuk ‘custom made’ produk tersebut dengan jenama atau kualiti yang dikehendaki namun ia bergantung kepada jumlah kuantiti yang nak diambil.

Banyangkan 100,000 buah kedai, 10,000 jenis barang. Tidak hairanlah datang ke Yiwu boleh membolehkan kita mempunyai peluang yang besar dalam pelbagai jenis perniagaan.

Rebutlah peluang menjadi yang terawal ke bandar ini. 

Yiwu dari sebuah pekan kecil menjadi bandar borong yang semakin terkenal diseluruh dunia.

SAYA BERMINAT UNTUK MENYERTAI TRIP BORONG YIWU

SENARAI PRODUK YANG BOLEH DIDAPATI DI YIWU

  • Aksesori Rumah, 
  • Permainan (Toys)
  • Barangan Dapur
  • Barangan Bilik Tidur
  • Barangan Kulit
  • Aksesori Elektronik
  • Fabrik
  • Aksesori Fabrik
  • Kelengkapan Hospitaliti

  • Barangan Hardware
  • Perhotelan & Catering
  • Barangan sukan
  • Alat tulis
  • Aksesori Motor
  • Aksesori Kereta
  • Alatan Menjahit
  • Manik
  • Cermin Mata

TRANSFORMASI DAN TESTIMONI

APA KATA MEREKA YANG PERNAH MENGIKUTI TRIP BORONG CHINA

Saya start boleh gunakan metro (LRT) & bas; Kos saya lebih jimat jika pergi dengan mereka &
mereka akan ajar cara survivor serta dengan sekali pergi bersama mereka saya akan dapat belajar dan ketahui banyak tempat borong dan mereka amat memudahkan kerja saya sebagai peniaga dan yang paling penting mengurangkan kesilapan saya
MAD FARUSI
PENIAGA KASUT

Bila kita belajar mengenai borong di China ni, ia membawa kami ke aspek yang lebih besar (dalam perniagaan). Insya Allah saya dah nampak yang saya dah ke arah tu (berjaya dalam perniagaan).
Trip yang banyak mengajar saya erti perniagaan yang sebenar
SITI MAISARAH IBRAHIM
HR MANAGER / PENIAGA TUDUNG

Saya pernah ke Guangzhou untuk ambil barang permainan, walaupun ianya sudah murah berbanding yang boleh saya dapati di Malaysia namun di Yiwu ini lebih sangat murah. Tetapi disini saya perlu ambil dalam kuantiti yang besar. Yiwu satu tempat yang besar yang mempunyai banyak pilihan barang dan kualiti. Kedua-dua trip saya mengikuti trip anjuran GreatMinds. Dengan pengalaman trainer mereka semua proses pencarian pembelian barang saya menjadi mudah.
MUJAHID
PENIAGA UPTOWN DAN PASARAYA

SANGAT BERBEZA DENGAN TRIP CHINA YANG PERNAH SAYA IKUTI SEBELUM NI

SELEPAS SEKALI IKUTI MEREKA, SAYA DAH BOLEH PERGI SENDIRI

SEKTOR KORPORAT & AGENSI KERAJAAN YANG PERNAH MENGIKUTI KAMI

MITOS – MITOS TRIP BORONG CHINA

Mitos ini selalu digunakan oleh kebanyakkan suplier dengan tujuan kita takut untuk pergi sendiri ke China. Seperti yang kita faham TIPU merupakan sikap. Jika sikap seseorang itu suka menipu dimana-mana pun tak kira bangsa atau agama mereka tetap kan menipu.

Namun begitu sekiranya kita dari awal bersikap jujur kita akan ditemukan dengan pembekal-pembekal yang sangat membantu kita memperoleh barangan perniagaan.

Kalau kami katakan kualiti beg ni sama dengan yang berharga RMxx,xxxx anda percaya?

?

SAYA BERMINAT UNTUK MENYERTAI TRIP BORONG YIWU

PAKEJ TRIP BORONG YIWU 

PAKEJ BRONZE

SAYA BERMINAT UNTUK MENYERTAI

PAKEJ SILVER

SAYA BERMINAT UNTUK MENYERTAI

PAKEJ GOLD

SAYA BERMINAT UNTUK MENYERTAI

 PROGRAM

TARIKH TRIP BORONG YIWU

 

3o Nov – 5 Dis 2018

11 – 16 Jan 2018

5 – 10 April 2018

FLIGHT DETAILS

KL  –  HANGZHOU

HARI:          JUMAAT

(Tarikh seperti di sebelah)

Flight No. :    D 302

Waktu :         0810 PAGI

  

HANGZHOU  –  KL

HARI:          RABU

(Tarikh seperti di sebelah)

Flight No. : D 303

Waktu :    1410 PETANG

*Program ini sekadar panduan kepada peserta, ia boleh berubah mengikut kehendak peserta program serta cuaca.

SIAPA KAMI?

G Minds Group Sdn Bhd (923664-X)

Ditubuhkan pada tahun 2009

Alamat Pejabat:

29A, JALAN 4/11A seksyen 4, 43650 

Bandar Baru Bangi

Selangor

Kami terdiri dari 13 ORANG TRAINER dan 4 ORANG MASTER TRAINER yang berpengalaman luas dalam memborong produk China dan juga dalam bisnes secara am nya. Setiap trainer mempunyai kepakaran dan juga bisnes masing-masing

PROMO VIDEO RANCANGAN POSITIF DI TV3 BERSAMA MASTER TRAINER TUAN KHAIRUL ROSLI

PROMO VIDEO RANCANGAN POSITIF DI TV3 BERSAMA MASTER TRAINER TUAN MOHD FADZLI

SOALAN-SOALAN LAZIM TRIP BORONG CHINA

  1.  Berapa ramai peserta yang akan mengikuti setiap Trip?

Insya Allah, kami menjanjikan kualiti para peserta trip. Bermaksud, kami akan pastikan setiap peserta akan dibantu dalam mendapatkan produk atau servis yang ingin mereka dapatkan di China.

Untuk itu, TIADA HAD MAKSIMUM untuk peserta mengikuti Trip ini, namun kami akan menyediakan seorang Trainer yang berpengalaman untuk membantu setiap 6 orang peserta. Bermaksud, katakan trip dihadiri seramai 30 orang, maka 5 orang trainer akan mengikuti trip ini untuk membantu.

2.    Boleh kah saya memilih untuk menaiki syarikat penerbangan lain dari Air Asia dan bagaimana pula jika saya ingin menetap extra 1-2 hari?

Kami tidak mempunyai sebarang masalah jika peserta ingin memilih syarikat penerbangan yang lain dari yang kami pilih.

Cuma peserta hendaklah memaklumkan pihak kami terlebih awal untuk pengurusan pendaftaran masuk hotel dan pengangkutan.

3.   Berapa bajet jumlah wang yang perlu saya bawa untuk trip ini?

Ini adalah subjektif dan bergantung pada niat anda untuk ke China. Jika hanya untuk berjalan-jalan dan cuba-cuba, kami sarankan sekurang-kurangnya RM3,000

Tapi jika untuk berniaga, secara puratanya dalam lingkungan RM5,000 ke atas (berdasarkan pengalaman peserta-peserta kami).

Namun sekali lagi diingatkan, semuanya bergantung pada diri anda. Jika serious untuk berniaga, buatlah pengiraan yang sebaiknya.

Program yang kami susun adalah sebagai panduan kepada peserta. Kebiasaannya peserta akan memilih untuk ke mana dan tidak terikut kepada jadual program.

Sekiranya tempat yang nak dituju tiada dalam senarai program maklumkan kepada kami, kami akan uruskan perjalanan disana.

MASIH RAGU-RAGU UNTUK SERTAI KAMI?

BACA KISAH SEORANG PENIAGA YANG BERJAYA MENJANA JUALAN 7-ANGKA SELEPAS SETAHUN MENGIKUTI TRIP BORONG CHINA DI SINI

SAYA BERMINAT UNTUK MENYERTAI TRIP BORONG CHINA

ANDA ADA PERSOALAN LAIN?

HUBUNGI KAMI DI TALIAN BERIKUT:

Tuan Khairul 013.693.5139 (KLIK SINI)

Tuan Shuaib 011.2600.5400 (KLIK SINI)